Хасково

Събират оферти за строителството на къщите в Бисер

Покана към строителните фирмиСтроителните фирми, които имат желание да участват във възстановяването на село Бисер, могат да представят предложенията си от днес до сряда включително. Поканата е качена на сайта на областна администрация Хасково.

Най-важният критерий при избора на строител на къщите в селото ще бъде ниската цена. Тя не трябва да включва дарените материали като бетон, санитарна арматура и керамика, керемиди и дървен материал. Допълнително фирмите трябва да имат готовност да извадят от сметката допълнителни дарения. Надзорът също ще бъде безплатен и ще се осъществява от Камарата на строителите.

Покана към строителните фирмиЗа база на предложенията ще служи проектът за къща Аврен 4А, който е най-предпочитан от хората, останали без дом, уточни днес областният управител на Хасково Ирена Узунова.

В четвъртък следващата седмица ще заседава общественият съвет на БЧК в София, който трябва да избере от предложените оферти на фирмите.

Общо 57 къщи в Бисер бяха изравнени със земята след наводнението на 6 февруари. При стихията в региона загинаха 11 души.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Katq Simeonova
Katq Simeonova
28.03.2012 14:30 14:30

Bravo na Irena Uzunova pak se dokaza pomaga razdava se pojelavam i samo zdrave i uspehi v rabotata .

az
az
28.03.2012 16:05 16:05

С такива къщи ли ще заменят кирпичените съборетини от 19 век.

Back to top button