Хасково

Насърчават навлизането на родни предприятия на световни пазари

Информационният денМалцина представители на бизнеса проявиха интерес към информационната среща, организирана от Изпълнителна агенция на малките и средните предприятия.

В рамките на проекта „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия“ експерти на агенцията информираха за възможностите за участие на български фирми в специализирани международни изложби, бизнес мисии в държавите на Европейския съюз и в трети страни, както и за предстоящи обучителни семинари. 

Новост е наскоро създаденият Национален експортен портал www.export.government.bg . Той съдържа данни за експортно ориентирани малки и средни предприятия и възможности за търсене на бизнес партньори.

3-годишният проект с бюджет 27 млн. лв. е финансиран по Оперативната програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“ и ще приключи догодина. Досега са подкрепени национални участия в 65 международни панаира и специализирани изложби, в които своята продукция са представили 610 предприятия от различни браншове. Шанс да се представят на международни изложения в Германия и Италия имаха и фирми от Хасково и Димитровград.

Информационният ден
Информационният ден

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button