Регион

Сигнали за проблемни язовири и замърсена река в Хасковска област

Нови два сигнала за проблеми с язовири на територията на община Харманли са подадени през октомври до Басейнова дирекция.

Единият е от 11 октомври и се отнася за микроязовир в село Орешец, който е изпуснат и улиците са наводнени. Водоемът е взет под наем, а сигналът е препратен към пожарната, полицията и дежурен в Община Харманли.

Вторият сигнал е за микроязовир край село Изворово, чийто кран е отворен, водата изтича и ако не се вземат мерки ще измре рибата във водоема.

От Басейнова дирекция са препратили сигналите по компетентност до Община Харманли и Държавната агенция за метрологичен и технически надзор – Хасково.

Haskovo.info припомня, че в края на септември бяха подадени сигнали за спукана тръба на язовир „Кюмурлука“ край Харманли, който изтича и може да се разруши язовирната стена. Дадени са предписания на общината да го ремонтира.

На 23 октомври е сигнализирано за замърсяване на реката в хасковското село Криво поле от ферма за животни, чийто собственик изхвърлял тор в речното корито.

Съвместната проверка с общината е констатирала изсипана оборска тор между 1 и 1.5 кубически метра в имот публична общинска собственост. Водното течение не било засегнато.

Съставен е констативен протокол. Сигналът е препратен по компетентност на ОДБХ-Хасково.

Дадоха предписания за ремонт на язовир „Кюмурлука“

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button