Хасково

Заловената със 17 кг. канабис на границата твърди, че не е знаела за дрогата

55-годишната турска гражданка Ила Булут, която на 5 ноември беше задържана за малко над 17 кг. марихуана на стойност 272 080 лв. на ГКПП „Капитан Петко войвода“ беше оставена в ареста от Хасковския окръжен съд.

Haskovo.info припомня, че жената е влязла с кола в страната от Гърция. В тайник зад задната седалка в багажното отделение бяха открити 34 вакуумирани полиетиленови пакета с дрогата.

Днес жената заяви пред съда не е знаела за дрогата и обвини свой познат, че вероятно я поставил в колата. Тя стопанисвала кафене в Истанбул. Жената и нейният адвокат поискаха по-лека мярка „парична гаранция“.

Съдът обаче уважи искането на прокуратурата за постоянен арест на обвиняемата заради обоснованото предположение, че е извършила престъплението и заради опасността да се укрие или извърши престъпление. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Ако бъде призната за виновна я грози затвор от 10 до 15 г. и глоба от 100 000 до 200 000 лв.

Извадиха 17 кг. марихуана от колата на 55-годишна жена

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button