Хасково

Д-р Мария Грозева: Хомеопатия прави децата здрави и щастливи

д-р Мария Грозева

д-р Мария Грозева (в средата)

От днес до 6 април в страната стартира седмицата на хомеопатията. Мотото на инициативата е „Репродуктивно здраве – как да създадем и да отгледаме здрави и щастливи деца“. В рамките на инициативата лекари хомеопати от 10 български града ще консултират безплатно.

Д-р Мария Грозева е единственият специалист от Хасково, включил се в седмицата на хомеопатията. Кабинетът й се намира в ІІІ поликлиника в Хасково на ул. „Рила“ 9. Час за безплатна консултация можете да си запишете на телефон 0888 37 57 18.

Д-р Мария Грозева е завършила  хуманна медицина в Пловдив през 1986 г. След това започва работа в Детско поликлинично отделение в Стара Загора. От 1989 г. живее и работи в Хасково. През 1994 г. придобива специалност „Детски болести“. От 2000 до 2009 г. работи както личен лекар. През 2006 г. започва обучение по класическа хомеопатия към Центъра за здраве и образование „Едикта“ в София. От 2010 г. работи като специалист „Детски болести“ по договор със Здравноосигурителната каса  и практикува хомеопатия.  Д-р Грозева се е  ориентирала към  хомеопатията след проблем със собственото й дете,на което тя, въпреки ,че е детски лекар и е ползвала и специализирани консултациите на колеги не е могла да му помогне. Заела се да изучава хомеопатия  и решила, че ако успее да  помогне на собственото си дете, ще направи всичко възможно да помага и на други хора.


– Какво се крие зад мотото „Репродуктивно здраве – как да създадем и да отгледаме здрави и щастливи деца“.

– Темата е обща. Не говорим само за семейства с репродуктивни проблеми, говорим и за семейства с проблемни деца. Хомеопатията гледа на майката като средата, където едно дете се развива след зачатието. За да бъде това дете здраво и щастливо е много важно състоянието на бременната жена и обстоятелствата около момента на зачеването. От тук можем да кажем, че хомеопатия започва да лекува преди зачатието. Затова е добре родители, които искат да имат дете, да са минали през хомеопатично лечение, за да могат да изчистят най-доброто, което природата им е дала като конституция и да създадат здрави и щастливи деца. Идеалният вариант ако след това и детето се лекува с хомеопатия.

– Помага ли хомеопатията на семейства с репродуктивни проблеми?
– Да. Помогнах на хасковско семейство, което 8 години се бори с проблема. Родителите бяха подложени на всички възможни тестове и изследвания във високоспециализирана софийска клиника. Не беше установена причина от страна и на двамата родители да нямат дете. Три месеца след проведеното хомеопатично лечение майката забременя. В момента детенцето е на една година, а жената отново е бременна.

– Как влияе хомеопатията на раково болните хора?
– При един раково болен човек, който е с терминални прояви, т.е. в края на неговия живот, хомеопатията би могла да облекчи  страданията му и да му помогне спокойно да си отиде от този свят. Все пак хомеопатията не може да съживява мъртъвци. Може би хората търсят сензацията, имат прекалено големи очаквания, затова много често има и разочарования, без да има достатъчно информация за същността.

– Хасковлии доверяват ли се на хомеопатията или предпочитат традиционните методи на лечение?
– Има много хора от региона, които идвайки очакват чудеса. Те смятат, че това е поредното чудо – 5 гранулки и ви решават проблеми, които носите цял живот. Много от хората не смятат, че самите те трябва да променят нещо в живота си. Напоследък смело мога да кажа, че интересът към хомеопатията е все по-голям от страна на младите хора и семейства. Не мога да кажа, че на всички успявам да помогна на 100 %, но на голяма част от тях съм полезна с познанията и опита си. Моят  специален интерес са деца с хиперкенетични разстройства и дефицит на вниманието в различните му варианти, децата с психологически проблеми и специфични характерови особености, страхови изживявания, логоневрози. Там официалната медицина  има ограничени възможности . Такъв тип деца ходят на детски психиатър, психолог, невролог. Накрая на родителите се обяснява, че детето им е такова и ще им бъде трудно, след което му назначават ресурсен учител за два часа в седмицата и хората се чудят как да се справят с проблема.

– Някои хора казват, че хомеопатията е „безлекуване“. Какво ще им отговорите?
– Хомеопатията е комплексен метод, който лекува човека в неговата цялост. Това е най-строго индивидуализирания медицински подход, според мен, който възприема човека като единство от психически, емоционални и физически прояви. На тази база се определя по принципа на подобието лекарство от природата, което дадено в правилната доза подпомага неговата естествена жизнена сила и води организма към самоизлекуване. Това е основният принцип на хомеопатията. Тя е един много успешен метод в над 80% от случаите, особено при децата. Няма медицина, която да лекува всичко на 100%. Но хомеопатията е една чудесна възможност и за профилактика и за лечение. В хомеопатията се интересуваме за причината защо се отключва болест, докато в традиционната медицина ние говорим само за етикет – диагноза и стандартно лечение по схема. Никой не ви пита какво е станало с вас преди да се разболеете. Нито какво да промените в живота си за да не боледувате и да се чувствате хармонични,жизнени и щастливи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

14 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ъъъ
ъъъ
29.03.2012 13:55 13:55

ХомеоПАТКА???

Анонимен
Анонимен
26.05.2017 15:43 15:43
Отговор до  ъъъ

Патка си ти

elena
elena
04.02.2016 2:23 2:23

sharlatanka

Русева
Русева
08.03.2013 11:44 11:44

Благодаря на д-р Грозева за грижите и компетентната лекарска помощ, която е оказала на нашето семейство! Дълги години тя бе не просто наш лекар, а ни е оказвала и морална подкрепа, от която всички сме имали нужда в тежки моменти! Уважавам я безкрайно много и и се доверявам напълно! Желая и здраве и успехи!

Т. Петрова
Т. Петрова
02.04.2012 23:30 23:30

Уважение и благодарност към д-р Грозева за подкрепата и помощта, която сме получили аз и близките ми в нейния кабинет. Желая й здраве и възможност да овладее до съвършенство този изключително полезен лечебен метод – хомеопатията, за да бъде максимално полезна на пациентите си.И нека не забравяме, че най-голямата отговорност за собственото си здраве носим самите ние!

И. Колева
И. Колева
02.04.2012 11:17 11:17

Желая успехи на Д-р Грозева в стремежа да намира отговорите на въпросите „защо“. Нека има повече последователи!

iliana SS
iliana SS
30.03.2012 15:37 15:37

Хомеопатията като лечебен метод е невероятен дар за човечеството,нежен ,щадящ и природен метод целящ отсраняване на заболяването в неговата дълбочина ,а не само на симптомите.Здравето е дар за всеки човек,но и негова е отговорността да се грижи за него,това означава да сме информирани добре,за да можем да прилагаме правилни методи и да посещаваме специалисти с нужната квалификация.Искам да подчертая,че има голяма разлика в прилагането на науката хомеопатия от специалисти изучавали класическа хомеопатия и всички онези ,които прилагат метода само върху физически симптоми или се самолекуват само ,защото са чули че някое лекарство е помогнало на някого за нещо.Д-р Грозева е специалист по класическа хомеопатия,от която аз лично съм с прекрасни впечатления ,мисля че е прекрасно това,че и в нашия град вече има такива специалисти ,защото в много други градове все повече и повече хора се лекуват с класическа хомеопатия .Всички ние нека за малко да оставим типично българската черта -да се плюем едни други,а да се опитаме да постигнем нещо заедно в името на нас и нашите деца.

Е.Казакова
Е.Казакова
30.03.2012 9:43 9:43

С дълбоко признание и уважение за професионализма и всеотдайността на д-р Грозева, за дадените надежда и упование в моменти на страдание и болка!

AZ
AZ
29.03.2012 21:34 21:34

Д-р Грозева е невероятен човек и лекар!
Благодаря ви, че ви има!
Поклон пред всичко което правите!
Продължавайте все така!

toro
toro
29.03.2012 16:56 16:56

И на моето семейство е помогнала за което сме и много благодарни ! Да е жива и здрава !

Yana
Yana
29.03.2012 15:32 15:32

Много точно казано -„мислещ и качествен лекар“! Д-р Грозева е Човекът, който лекува и двете ми деца от години. Сърдечно и благодаря за грижите, които полага за тях! Благодаря и за стремежа, да разбие закостенялата ни здравна система и да ни върнете крачка към природата! Успех!

Petq
Petq
29.03.2012 14:45 14:45

Izkluchitelno mislesht i kachestven lekar. Nasheto semeistvo napulno i se e doverilo.Jelaem im visoki vurhove i golemi postijeniq. Uspeh d-r Grozeva ot sem. Angelovi

тръц
тръц
29.03.2012 14:17 14:17

докторката която сокати толкова много деца днес ми се прави на хомеопатка

elena
elena
04.02.2016 2:24 2:24

samo kintite sa vajni

Back to top button