Хасково

Местната власт положи клетва в Хасково, Таня Захариева ще е трети мандат председател на ОбС – ВИДЕО

Кметът на община Хасково Станислав Дечев, общинските съветници и кметовете на селата положиха днес клетва на тържествена сесия на общинския съвет.

Заседанието беше открито от областния управител Гинка Райчева, която поздрави всички и видя в пъстрия общински съвет възможност за приемане и на другото мнение.

Избраният за втори мандат кмет на общината Станислав Дечев благодари за гласуваната подкрепа и се ангажира да продължи да работи за Хасково с цялото си сърце. Той пожела на общинските съветници успешен мандат и ги призова да взимат конструктивни решения и да бъдат на висотата на очакванията на гражданите на Хасково.

СесияПървото заседание до избора на председател води най-възрастният общински съветник – Георги Иванов („Български гласъ“). Той поздрави новоизбраните кметове на Клокотница – Данаила Атанасова и Малево – Делчо Въчев, които по неговите думи със своите съселяни са показали, че все още демокрацията съществува и са сменили досегашните дългогодишни управници.

СесияИванов приветства и тези според него от 6 до 8 души, които са станали общински съветници благодарение на идеите си и срещите с гражданите за разлика от останалите, които са се възползвали от „благотворителната дейност на партийните финанси“. Той призова високопарните думи да останат във въздуха и да се мисли за предстоящото, защото според него на кмета му предстоят много тежки дни заради финансовите задължения, които общината трябва да разплаща.

СесияОт ГЕРБ предложиха за председател на общинския съвет Таня Захариева, а от ПП-ДБ – Мартин Узунов („Ние идваме“). След тайно гласуване Захариева получи 27 гласа, а Узунов – 10 и така тя беше избрана за трети мандат председател на местния парламент. Таня Захариева се обърна към съветниците да работят с много енергия, желание и от сърце за благото на Хасково и жителите на общината.

Сесия

ОИК – Хасково отложи полагането на клетва от Даниел Гаргов по негова молба, защото е възпрепятстван да присъства на първото заседание на общинския съвет.

Haskovo.info припомня, че от 13:30 часа днес е първото заседание в Хасковския административен съд по жалбата на 7 партии и формации срещу изборите за общински съветници на 29 октомври.

Броят повторно бюлетините във всички 152 секции в община Хасково

Повторно броене в 5 секции в Димитровград, съдът образува още 4 изборни дела

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button