Хасково

Свидетели и полицейски справки отлагат делото за Черния Великден

ДелотоНеявяването на двама свидетели и поисканите на днешното съдебно заседание две полицейски справки отложиха делото за Черния Великден. 

Справките трябва да покажат има ли или не досега налагани наказания по Закон за движение по пътищата на двамата подсъдими – шофьорът Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев, който му дал ключовете за колата-убиец. Минути преди Възкресение тя блъсна и уби на тротоара шестима младежи, а други двама бяха ранени.

Свидетелите, които днес не дойдоха в съдебната зала са Йордан Господинов и Радка Станкова. Тъй като Йордан бе редовно призован и не се яви в залата отнесе глоба от 100 лева. Все пак съдия Красимир Димитров му даде възможност да представи извинителен документ за отсъствието си. Радка Станкова пък не може да бъде открита, тъй като е в Италия. Тя е собственичката на къщата, където компанията на Данаил и Живко празнували преди жестоката катастрофа.

Днес показания пред съда дадоха лекар, фелдшер и две медицински сестри от филиалите на Спешна помощ в Симеоновград и Харманли. Това са екипите, които във въпросната нощ са взели кръвни проби за алкохол на Данаил Георгиев и Живко Желев.

Прокурорът Павел Жеков призова на следващото заседание да бъдат изслушани подсъдимите и пледоариите на защитата и обвинението. „Крайно време е да приключи този наказателен процес. Аз съм готов да се откажа от неявилите се свидетели“, допълни Жеков.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button