Хасково

Отец Антоний Енев подаде оставка като архиерейски наместник

Отец Антоний ЕневОтец Антоний Енев от църквата „Св. Богородица“ в Хасково подаде оставка като архиерейски наместник. Като причина за решението си той посочи годините и болната си съпруга, за която трябва да се грижи.

Оставам свещеник и председател на църковното настоятелство„, коментира за Haskovo.info свещеникът. Новият архиерейски наместник ще бъде димитровградският свещеник отец Георги. 

Отец Антоний е най-възрастният свещеник с най-дълъг стаж в областта. Той е на 84 години. Свещеник от 1949-та година и е от Панагюрския край. Родом е от село Стрелча. Най-вълнуващият момент в живота му е факта, че е успял да изпълни обещанието на родителите си да слуги на Бога. 

Преди да се роди, родителите на отец Антоний са загубили две деца затова майка му и баща му го „обещават на бога“. Когато завършва семинарията отец Антоний се жени. Това е било едно от условията, за да може да стане свещеник. Така архиерейският наместник осъществява обета на родителите си да служи на Бога.

Отец Антоний Енев е архиерейски наместник от 1989 година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
30.03.2012 9:52 9:52

най добрият свещенник за града ни

Back to top button