Хасково

Забраниха пазарите за животни в страната

Забрана за организирането и провеждането на пазари за всички видове домашни животни и птици влиза в сила от днес на територията на страната, съобщават от Българската агенция по безопасност на храните.

Мярката се отнася и за екзотични животни и птици, животински продукти, както и за изложби на животни. Забраната е във връзка с усложнената епизоотична обстановка.

Тя има превантивен характер срещу възможното разпространение на болести по животните, като Инфлуенца по птиците, Африканска чума по свинете, шарка по овцете и козите и други. Целта е и намаляване на значителните икономическите загуби, които би претърпял бизнесът.

Заповедта на БАБХ е издадена на базата на проведени по места заседания на епизоотични комисии и е в сила до изричната й отмяна. Контролът по места ще се извършва от директорите на Областните дирекции по безопасност на храните.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button