Хасково

Сградата на НУ „Христо Ботев“ чака Австрийския университет?

СесиятаСградата на закритото през 2008 година училище „Христо Ботев“ в Хасково вече е частна общинска собственост, решиха на сесия днес общинските съветници. Те гласуваха и изготвената пазарна оценка от 1 210 100 лева за имота.

„Желанието на всички ни е да има висше учебно заведение в Хасково. Продължаваме преговори с наши и чужди университети, но ако сградата остане публична общинска собственост нямаме възможност веднага да я предложим при заявен интерес“, коментира по време на дебатите градоначалникът Георги Иванов. Той успокои съветниците, че Законът защитава сградата и не позволява в срок от 10 години след закриването на училището, тя да се продава, освен ако не бъде използвана за образователни или социални дейности.

Сесията

Иван Панайотов

Знаете нашето становище относно продажбата на сгради, които са били училища или детски градини“, коментира Иван Панайотов от ГЕРБ. Той допълни, че в момента, в който съветниците от групата са убедени, че наистина има интерес към сградата от страна на някой университет, ще подкрепят искането на кмета. Панайотов призова местните парламентаристи да помислят дали не избързват с това решение. В крайна сметка с 28 гласа „за“, 7 – „против“ и 5 – „въздържал се“ предложението бе прието.

Haskovo.info припомня, че интерес към сградата на бившето НУ „Христо Ботев“ бе проявен преди няколко години от Университета за приложни науки на Горна Австрия. През септември 2010 г. кметът и президентът на висшето учебно заведение Гералд Райзингер подписаха споразумение за започване на съвместни действия. Тогава бе обявено, че филиалът на университета ще се помещава в сградата на закритото училище, за която дори има направен проект. За реализацията му ще се кандидатства по европейски програми.

Сесията

Себахтин Исмаил и съветниците от ДПС не подкрепиха закриването на детската градина

На сесията днес общинските съветници гласуваха закриването на детската градина в село Гълъбец, тъй като се посещава едва от 5-6 деца.

Утвърдени бяха и управителите на бившите диспансери. Шеф на „Специализираната болница за активно лечение по онкология“ остава д-р Венко Балабанов. Управител на бившия тубдиспансер вече ще е д-р Веселин Калфов, а на кожния – д-р Анатоли Млъзев. За управител на ДКЦ І бе избрана отново д-р Дамянка Колчагова. Общинските съветници гласуваха и кандидатурата на д-р Йордан Михайлов за шеф на Центъра за психично здраве.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
31.03.2012 12:12 12:12

СЕбАХТИНЕ ДА НЕ бИ КАДЪНИТЕ ДА СА ГЕбЯСАлИ чЕ СИ ПрОТИВ ИлИ НЕ СИ СЕ УрЕДИл ДА ГИ ПрИВАТИЗИрАШ. ЩО НЕ СЕ ПОГрИЖИШ ЗА бОлНОТО СИ ТЯлО ИлИ ЗА ГрЕШНАТА СИ чАКмАШКА ДУШИцА АмИ лАмТИШ СЯКАШ ЩЕ НАДЖИВЕЕШ КАрТАлИТЕ бЕ АЙлАНКОлУ.

Back to top button