Хасково

7 800 касови апарата в Хасковско са свързани с НАП

НАП - Хасково7 800 касови апарата в Хасковско вече имат дистанционна връзка с Националната агенция за приходите. Последният срок за тези, които още не са осигурили такава е 2 април. От следващия ден – 3 април НАП започва проверки, които ще обхванат широк кръг търговски обекти, сред които и такива за търговия на горива.

НАП напомня, че на глоба подлежи и търговец, който след 2 април използва едновременно фискално устройство, свързано с приходната агенция и такова от стария тип. Всяка продажба, извършена след крайния срок с касов апарат, който не отговаря на изискванията, може до доведе до неблагоприятни последици за търговеца, предупреждават от офиса на НАП в Хасково и призовават лицата да направят необходимото да осигурят дистанционна връзка, съгласно нормативните изисквания, за да се избегне налагането на санкции.

Данните на НАП сочат завишаване на оборотите, отчетени на вече свързаните с приходната агенция касови апарати в страната Ако през януари те са били 12,5 млрд. лева, през февруари те са 15,1 млрд лева.   

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button