Регион

Ученици изработиха хранилка за едър дивеч

Ученици от Професионалната гимназия „Захари Стоянов“ в Харманли изработиха хранилка за едър дивеч.

Сред завършването хранилката беше подарена на ловната дружина в село Браница, която е в състава на харманлийското ловно-рибарско сдружение.

Екоинициативата, която е помощ за редовната кампания на ловците за подхранване на дивите обитатели, е дело на учениците от 9 В клас на гимназията, участници в проекта „Занимания по интереси“ с ръководител преподавателката Милена Иванова.

ЛовВсички с готовност се трудиха в училищната работилница и измайсториха хранилката. Тя вече е поставена на подходящо място в района на дружината в Браница. Сръчните гимназисти са готови да изработят още хранилки, за да се подсигурят достатъчно места за зареждане на храна на животните през зимните месеци.

ЛовМиналата година ученици, отново с ръководител Милена Иванова, направиха хранилка за дребен дивеч за дружината в село Бисер. Както Haskovo.info писа, с този жест те заслужиха отличие от НЛРС „Съюз на ловците и риболовците в България“, благодарност от ловците в Бисер и Харманли, и похвала от ръководството на гимназията.

ЛовКлуб „Сръчкомания“ изработи и къщички за птици, за които бяха използвани технологични отпадъци. Те бяха поставени на знакови места край Харманли и Бисер.

Лов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button