Хасково

Избиратели искат повече благотворителни изяви от новия Младежки парламент

ГласуванетоХасково днес гласува за Младежки парламентДо 17 часа на специално указани за целта места в училищата, младежите от 10 местни гимназии могат да дадат своя вот като гласуват за 6 свои представители за членство в младежки парламент към „Младежки център“ Хасково.

В младежката организация ще влязат общо 41 ученика, които ще участват в съвместна дейност с общинските власти, организации и институции.

Шестимата, които всяко училище предлага за свои представители са избрани по критерия за най-активен участник в ученически съвет. Кандидатите за членство в парламента нямат право да упражнят вота си.

От хасковската Професионалната гимназия по Туризъм „Александър Паскалев“ се похвалиха с висока избирателна активност. Деветокласникът Светослав Александров, който е включен в листата на своето училище, сподели, че ако спечели място в младежката организация, ще направи предложение за провеждане на повече екскурзии и спортни мероприятия между училищата.

Самите избиратели очакват новият Младежки парламент да организира повече благотворителни изяви, в които да вземат участие и техните връстници от другите общински училища.

Гласуването Гласуването
Гласуването Гласуването

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Nina
Nina
30.03.2012 20:17 20:17

Първо- поздравления за младежите, които искат да са активни! Но би било добре да си изяснят какво всъщност очакват от Младежкия парламент в Хасково. Какво всъщност е един Младежки парламент? Със сигурност не е благотворителна, нито културна организация! Младежкият парламент е група от млади хора, представляваща по-голяма младежка общност- в случая от даден град, избрана по демократичен начин. И най-важното- работата на този парламент е да обсъжда специфичните проблеми на младите хора и да предлага идеи за решението им на местната власт. Същото важи за младежки парламенти и съвети на различни равнища. Работата на МП не еатрактивна, тя е свързана с проучване, търсене на възможности, идеи и опит за предлагането им на местните и други власти. Така че, нека хората, които отговарят за Хасковския младежки парламент, да знаят това и да не насочват младежите- бъдещи членове на МП към различни от съвестностите дейности. Патосът не е лошо нещо, но е добре и да се поназнайва малко за какво става въпрос.С благотворителност, култура и подобни неща могат да се занимават други младежки клубове или групи. Такъв беше например съществуващият доскоро доброволчески клуб в Младежкия център. Апропо, какво стана с него?

Nina
Nina
30.03.2012 20:19 20:19

Имам техническа грешка в текста ,съжалявам- да се чете „..да знаят това и да не насочват
младежите- бъдещи членове на МП към
различни от същностните му дейности..“

Анонимен
Анонимен
31.03.2012 12:43 12:43

kvo ste mi snimali kristqn 4erniq ot orfei :d :d :d

Back to top button