Любопитно

Сесиите на Общински съвет – работни и не чак до там

Сесиите на Общински съвет – Хасково освен сериозни и ползотворни понякога са и забавни. На редовните заседания освен да разменят пиперливи реплики и да решават обществено значими проблеми, местните парламентаристи и отмарят.

Сесия на Общински съвет
Сесия на Общински съвет

След гласуването на първите три важни точки от дневния ред на днешното заседание съветникът от СДС Димо Стоянов реши да намали напрежението с любимия вестник.

Статията за футболен клуб „Левски“ в „7 дни спорт“ не му попречи междувременно да гласува следващите няколко докладни. До него съветникът от Коалиция „За Хасково“ Евгени Колев се чувстваше като у дома си.

Причина за това бяха домашното кафе и порцелановата домашна чаша, от които Колев отпиваше.  Защо обаче водата беше купешка не стана ясно.

Сесия на Общински съветУсетил, че общинските съветници започват да се разсейват след приемането на 6-та точка от дневния ред, председателят на Общински съвет Иван Иванов прикани колегите си да се съсредоточат. Той се опита да ги мотивира като изтъкна, че ги очакват още доста поименни гласувания.

Иванов се оказа прав. 7-ма точка се опря на местните парламентаристи. Не защото беше важна, а защото бе първото гласуване „анблок“ на днешната сесия. Заместник – председателят Мехмед Атаман се опита да направи кръстосано броене с Иванов, което се оказа неуспешно. С усмивка общинските съветници приеха неуспешния опит като тренировка. Повториха гласуването и продължиха напред.

Сесия на Общински съвет Сесия на Общински съвет
 Час и половина след началото на сесията представителите на ДСБ в местния парламент Иван Иванов и Красен Ангелов решиха да вземат пример от Димо Стоянов и се присъединят към клуба по четене. Иванов разгърна вестник „Мач“ и зачете „Трима христовци съсипаха Левски“.

Той прикрито поглеждаше към „голата истина“ на последна страница, за което си призна сам по-късно. Красен Ангелов пък зачете в-к „24 часа“ и сериозната статията за откраднатите 600 милиона ДДС.

Сесия на Общински съветКака Снежка Гарабед не остана по-назад. Благодетелката, която не пропуска заседанията на общински съвет, заложи на родното. След като прелисти „Новинар юг“, тя хвърли и едно око на днешния брой на „Хасковска Марица“.

Така междувременно 26-те точки, включени в дневния ред на днешната сесия бяха гласувани. Заседанието приключи – за някои по-работно, а за други – не чак толкова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
очевидец
очевидец
30.03.2012 16:52 16:52

не беше забелязан съветник, който да чете докладни записки …

Гошо
Гошо
30.03.2012 18:46 18:46

Браво, Диди! Това е най-готиния репортаж от днешната сесия, който е поместен в хасковските сайтове!!!

Анонимен
Анонимен
31.03.2012 9:13 9:13

Супер! Както ти го можеш, Диде!
Съжалявам, че миналите сесии не са отворили критичното ти, но обективно око. Ние всички търсим този поглед. Така си ни най-полезна. Давай все така и не забравяй, че добрата медия възпитава /даже и мерзавците започват да се съобразяват/
Успех!

F\df
F\df
31.03.2012 21:51 21:51

„Заместник – председателят Мехмед Атаман се опита да направи кръстосано броене с Иванов, което се оказа неуспешно“ – Ще ми се ей това нещо да го видя

haskovlia
haskovlia
27.04.2012 15:46 15:46

to ataman4o ne znae da broi

ДИЛЯН
ДИЛЯН
18.10.2012 12:52 12:52

АТАМАНЧО НЕ МОЖЕ ДА БРОИ,НО МОЖЕ ДА ИЗЧУКА ТАКИВА КАТО ТЕБ!!!!

Back to top button