Хасково

Хасково отбеляза Деня на детската книга с четене и награди

Ден на детската книгаРегионална библиотека „Христо Смирненски“ и Читалище „Заря“ отбелязаха днес Международния ден на детската книга.

С маратон на четенето започна празника тази сутрин в ЦДГ №3 „Зорница“ в Хасково. Там четвъртокалсници от СОУ „Васил Левски“ четоха на малчуганите от подготвителна група. 

„Учениците избраха приказки от Ран Босилек и Ангел Каралийчев както, приказки от световната класика“, обясни класният ръководител Станка Костадинова.  

Служителите от детския отдел на РБ „Христо Смирненски“ пък обясниха на малките каква е разликата между библиотека и книжарница и им представиха по-интересните книжки в отдела – за пиратите, за човешкото тяло.

Ден на детската книга Ден на детската книга

 

Ден на детската книга В читалище „Заря“ отбелязаха Международния ден на детската книга по обяд. В културната институция бяха връчени наградите от конкурса за съчинение и рисунка „Моята любима приказка“, в който участваха деца от ІІа клас при ОУ „Св. Иван Рилски“.

Първи в категория съчинение стана Георги Георгиев. На второ и трето място се класираха съучениците му Кристиян Бойчев и Петър Иванов. 

За най-добра рисунка бе обявена тази на второкласничката Мария Стоянова. След нея се наредиха Лорена Сивинова и Анелия Петрова.

Всички призьори получиха грамота, детска книжка и диск с филма „Том Сойер“. Всички участници в конкурса получиха поощрителни награди.

Ден на детската книга

Георги Георгиев

Ден на детската книга

Мария Стоянова

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button