Хасково

Отсъствие на адвокат отложи делото срещу изборните резултати в Димитровград

Хасковският административен съд отложи делото, образувано по жалбата на КП „България на регионите“ срещу решението на ОИК – Димитровград, с което се обявяват резултатите от изборите за общински съветници на 29 октомври.

Причината е отсъствието на адвоката на жалбоподателя, който в молбата си за отлагането е посочил, че днес е ангажиран с наказателно дело в Ивайловград. Съдът насрочи следващото заседание за 16 ноември от 8:30 часа с уговорката, че ако се случи същата ситуация ще счете, че се прави опит за шиканиране на делото и то ще продължи без адвоката.

Haskovo.info припомня, че на КП „България на регионите“ не им достигат три гласа, за да вкарат общински съветник в местния парламент. За съветническата листа са гласували 407 избиратели, а за един мандат в Димитровград са нужни 410. Водачът на листата Ангел Ангелов твърди, че неправилно бюлетини, подадени за „България на регионите“ са отчетени като недействителни.

СъдНа 9 ноември ХАС разпореди повторно броене на бюлетините в 5 секции, което вече е приключило. Очаква се резултатите да бъдат обявени официално в утрешното съдебно заседание.

Както Haskovo.info писа, ХАС разпореди да се броят повторно бюлетините за общински съветници във всички 152 секции в община Хасково. Делото е по жалба на 7 партии и коалиции. Броенето започна вчера и засега не е ясно дали ще приключи до следващото съдебно заседание на 20 ноември от 14 часа.

Повторно броене в 5 секции в Димитровград, съдът образува още 4 изборни дела

Броят повторно бюлетините във всички 152 секции в община Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button