Любопитно

Фолклорен концерт подкрепи довършването на църквата в Хасково

Голям благотворителен концерт „Да дарим заедно“ за довършването на църквата „Св. Иван Рилски“ в квартал „Орфей“ се проведе тази вечер в хасковската спортна зала „Дружба“.

В началото председателят на църковното настоятелство отец Никола припомни 26-годишната история по продължаващото строителство на храма. Той благодари на всички дарители и на общината, като изрази вярата си, че догодина църквата ще бъде покрита и довършена.

Свещеникът съобщи, че трябва да се поръча иконостасът за храма, чиято изработка ще отнеме близо 2 г., както и камбаните и кръстовете. Отец Никола благодари на народния певец Тодор Кожухаров, който се е ангажирал да събере изпълнителите за концерта.

КонцертПред публиката се представиха Тодор и Донка Кожухарови с оркестър „Южни ритми“, оркестър „Мечта“ с ръководител Динко Кичуков и солистки Милка Кичукова, Дочка Колева и Бисер Баев, НХ „Фолклорна дъга“ при НЧ „Проф. д-р Асен Златаров-1961“ – Хасково, Представителен танцов ансамбъл „Хасково“ с художествен ръководител Ана Димитрова, фолклорен клуб „Любители на фолклора“ при НЧ „Проф. д-р Асен Златаров-1961“, ТС „Южняче“ с художествен ръководител Галя Щерева при ОП „Младежки център“, ШНП с вокален педагог Елена Беделева при ОП „Младежки център“, вокална група и трио „Аида“ към ШНП „Зора-Зорничка“ с вокален педагог Иванка Топузова при НЧ „Зора-1982 г.“ – Хасково, сестри Диневи и „Стоки Бенд“, а водещ беше Донка Кожухарова.

ЦъркваДарителска сметка: Църква „Свети Иван Рилски“
Уникредит Булбанк BG90UNCR70001522636841

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button