Любопитно

Очакват рисунки и есета за конкурса „Хасково – градът на тракийските воеводи“

Конкурси за рисунка и есе на тема „Хасково – градът на тракийските воеводи“ обявиха от общината и Регионалния исторически музей.

Те са посветени на 179 години от рождението на легендарния български герой Капитан Петко Войвода – почетен гражданин на Хасково.

В конкурсите могат да участват деца и ученици от община Хасково. Всеки участник може да представи по една рисунка и/или едно есе. В процеса на подготовка на творбите всички деца и ученици могат да ползват за консултанти експертите от РИМ – Хасково.

Материалите за участие в конкурса трябва да бъдат представени до 17 часа на 11 декември. Есетата се изпращат на електронна поща: m.slavov@haskovo.bg или на хартиен носител на Милен Славов – гл. експерт „Образование“ в Община Хасково, на когото се представят и рисунките. Всеки участник предоставя актуален телефонен номер и имейл за контакт, посочва училището и класа, в който учи.

Рисунките ще бъдат оценявани от художниците: Татяна Форева, Неделчо Кучков и Борислав Данев-Борку.
Есетата ще бъдат оценявани от жури в състав: д-р Веселина Узунова – историк, Левент Халил – филолог и Величка Георгиева – учител и изследовател на живота и делото на Капитан Петко Войвода.

Отличията за най-въздействаща рисунка и есе ще бъдат връчени на церемония на 18 декември, когато се навършват 179 години от рождението на Капитан Петко Войвода. Часът и мястото на церемонията ще бъдат обявени допълнително.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button