Регион

Ваксинират бисерчани срещу хепатит, утре боцкат в Свиленград

Ваксинирането150 деца от училището в Бисер ще бъдат ваксинирани срещу хепатит А. Днес в харманлийското село започна извънредната имунизационна кампания, чийто старт даде здравният министър Десислава Атанасова.

Два екипа на РЗИ – Хасково извършат имунизации на деца и младежи от населеното място. До обяд в списъка бяха 60. Не всички от 150-те деца са от селото, но те учат в местното училище и могат да се възползват от безплатните имунизации. Това става със съгласието на родителите им. 

Общо 400  ваксини срещу хепатит А са дарени от БЧК за имунизирането на децата в наводнените райони в Хасковска област. Утре инспекторите от здравната инспекция ще бъдат в свиленградския квартал „Гебран“. 

ОТ РЗИ увериха, че засега няма регистрирани случаи на заразени хора от наводнените селища и допълниха, че инкубационните периоди на всички инфекциозни заболявания вече са изтекли. Въпреки това здравните специалисти препоръчват всеки, който желае, да се ваксинира.

Ваксинирането Ваксинирането
Ваксинирането Ваксинирането

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button