Любопитно

Д-р Йордан Нанчев представя Асен Златаров на национална кръгла маса

Литературният историк д-р Йордан Нанчев е сред участниците в Националната кръгла маса „Българската литература – класика и съвременност“.

Тя се провежда в Ректората на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ по повод 60 години от създаването на катедра „Българска литература“ към Филологическия факултет на университета.

Доклади представят над 40 литературоведи от страната и чужбина – от Института за литература при БАН, Софийския, Пловдивския, Русенския университет, Нов български университет, „Сорбоната“, както и докторанти, магистри, музейни работници, учители.

Темата на д-р Нанчев е „Публицистиката на Асен Златаров – посоки към вечност и съвременност“. Той е автор на книгата за проф. Асен Златаров „Синът на тоя град“, припомня Haskovo.info.

Текстовете, четени по време на двудневния научен форум, ще бъдат публикувани в специален сборник.
Йордан Нанчев, филолог и юрист, е доктор по книгознание, библиотекознание и библиография в УниБИТ.

Автор, съставител и редактор е на книги, библиографии, фотоалбуми и документални фотоизложби, както и на десетки рецензии за новоизлезли книги. Публикувал е множество изследвания, посветени на живота и творческото дело на забравяни и забранявани личности от миналото на българската литература и култура. Носител е на наградата на община Хасково „Александър Паскалев“ за цялостен принос в областта на литературата и културата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.11.2023 10:34 10:34

Жалко,че децата на демокрацията в голямата частса една базово осигурена,лесно маниполируема маса.Която малко се интересува от идеали и личности.

Back to top button