Спорт

Хасковлийка №1 на Световна купа „Кофукан“

Снимка от клубаЕлена Христова от хасковския клуб „Торнадо“ постигна изключителен успех като завоюва злато на „ката“ на провелия се в Лисабон турнир за Световна купа „Кофукан“.

„Това е световна купа на Kofukan International, която развива стил тани-ха-шито-рю-карате-до. С този турнир се честваше 40-годишнината от създаването на организацията. За нас е чест, че бяхме поканени на такъв форум“, коментира пред Haskovo.info националният селекционер на „ката“ и треньор в „Торнадо“ Недялка Станчева. Именно на хасковския клуб се е паднала честа да представя България в португалската столица с трима от най-добрите си състезатели.

Само една точка раздели шампионката на „ката“ при 14-15 годишните Елена Христова от бронза на „кумите“. Тя остана пета, с което затвърди отличното си представяне в Лисабон.

Юношите на „Торнадо“ също бяха сред най-добрите на турнира. Богдан Бонев грабна бронз на „ката“ при 14-15-годишните, а Щилян Пеев изпусна медал на „кумите“, след като със съдийско решение изгуби срещата за третото място.

„Това е много добро представяне на нашия клуб за състезание от този ранг и заявка за по-големи постижения на следващата Световна Купа „Кофукан“, която ще се проведе в Южна Африка следващата година“, допълни Недялка Станчева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
atodorov
atodorov
11.04.2012 0:52 0:52

БРАВОООО!!! ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Back to top button