Спорт

Сестри Стоеви пропуснаха два мачбола и загубиха финала в Ирландия

Стефани и Габриела Стоеви спечелиха сребърен медал в дисциплината двойки жени на международния турнир по бадминтон в Дъблин (Ирландия) с награден фонд 15 000 щатски долара, съобщават от федерацията.

Трикратните европейски шампионки и два пъти носителки на титлата, които са поставените под номер 2️, в драматичен и тежък двубой на финала, отстъпиха на водачките в схемата Майкен Фруергаард/Сара Тигесен (Дания) с 19:21, 21:17, 22:24 за 71 минути.

Срещата беше изключително оспорвана и се реши в последните секунди. След като си размениха по един гейм, в третата част хасковлийките взеха аванс в края, пропуснаха два мачбола, а датчанките спечелиха последните две разигравания и стигнаха до успеха.

Сестрите, които имат една титла в Дъблин през 2015 година, са водени от главния треньор на националния отбор Петя Неделчева-Хранова.

Така България завършва надпреварата със сребърно и бронзово отличие, след като Калояна Налбантова завърши трета в дисциплината жени единично.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button