Хасково

Болниците в областта договориха 74 нови клинични пътеки

МБАЛ - Хасково10 лечебни заведения за болнична помощ от Хасковска област ще осъществяват достъп на пациентите до стационарно лечение през тази година, съобщиха за Haskovo.info от Регионалната здравноосигурителна каса. Договорени са общо 514 клинични пътеки, от които 74 нови. Причини за тяхното сключване са разкриване на нови структури и повишаване нива на компетентност в лечебните заведения.

Най-голям е броят на клиничните пътеки, по които ще работи МБАЛ Хасково – 201. 36 от тях са нови. МБАЛ „Света Екатерина“ – Димитровград работи по 87 пътеки, от които 2 нови. Болниците в  Харманли и Свиленград ще работят по 4 нови клинични пътеки.

Специализираната болница за активно лечение по онкология в  Хасково е защитила 11 клинини пътеки, 3 от които са нови. Лечебното заведение ще изпълнява  и три клинични процедури. Те са за системно лекарствено лечение при злокачествени заболявания, диспансерно наблюдение при злокачествени заболявания и проследяване на терапевтичния отговор при пациенти на домашно лечение с прицелна перорална противотуморна терапия и перорална химиотерапия.

Новите пътеки в МБАЛ Хигия са 24. Броят им е два пъти повече в сравнение с миналата година. 

Центърът по кожни и венерически заболявания и Специализираната болница по пневмо-фтизиатрични заболявания са запазили броя на клиничните пътеки, договорени през 2011 г., уточняват от касата.  Специализираната болница за долекуване в Любимец също е сключила договор за пътеките, които е изпълнявала и през  2011 г., а в Тополовград болницата ще работи само по 2.

От началото на тази година Здравната каса заплаща за болнична помощ по клинични процедури за хемодиализа. Тази дейност ще се извършва в 2 отделения по хемодиализа – тези в МБАЛ – Хасково и МБАЛ -Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button