Регион

Училище от Хасковска област е класирано в конкурса „Посланици на здравето“

41 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са класирани в XV-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“. Сред тях е проектът на ОУ „Алеко Константинов“ в Димитровград, оценен в категория 5 – 7 клас.

Посланието „Религията на новото време, или да бъдем здрави и щастливи“ насочва вниманието на децата към здравословен начин на живот и хранене. Ръководители са преподавателките Владимира Самарджиева и Снежа Димитрова.

Конкурсът се организира в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести по инициатива на Министерството на здравеопазването в партньорство с министерствата на образованието и науката, на културата, на младежта и спорта, на околната среда и водите и други институции.

Целта е да се стимулират интерактивни дейности за учениците за повишаване на здравната култура и ограничаване на рисковите фактори за здравето на подрастващите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button