Спорт

Борислава Иванова и Христо Манолов спечелиха златото на Европейското първенство

Четири медала спечелиха българските състезатели на Европейското първенство по спортна аеробика, което се проведе от 14 до 19 ноември в град Анталия, Турция.

В надпреварата при мъжете и жените Борислава Иванова от Хасково и Христо Манолов спечелиха златен медал за България. Те изиграха на финалите своето съчетание брилянтно и не оставиха съмнение в съдиите и публиката за мястото, което заслужават в категория „Смесени двойки“, съобщават от Съюза по аеробика.

Отново хегемония на България в тази категория. На последното първенство на стария континент през 2021 година, тази титла бе завоювана от легендарните Антонио Папазов и Ана-Мария Стоилова. Сега двамата млади състезатели повториха техния резултат. Припомняме, че на същото първенство Борислава и Христо бяха европейски шампиони но във възрастова група „Юноши и девойки старша възраст“.

АеробикаБорислава се класира на трето място в категория „Индивидуално жени“, изигравайки изключително прецизно и емоционално своето съчетание. В едни много тежки и непредсказуеми финали тя издържа психически и отново се качи на почетната стълбичка.

Александър Мишинков в индивидуалната надпревара при юношите безапелационно завоюва златния медал с безгрешното изпълнение на оригиналното си съчетание.

Малко по-късно той, заедно с партньорката си Християна Златанова спечелиха публика и съдии с емоционалното си изпълнение на съчетанието в категория „Смесени двойки“ и отново се качиха на почетната стълбичка.

Двамата през миналата година станаха световни шампиони в тази категория и възрастова група. Успехът им сега е толкова ценен, защото тази година се наложи на Християна да бъдат направени редица операции на единия глезен и тя се завърна в залата едва през месец юли след 6-месечно прекъсване на нормална тренировъчна дейност, допълват от съюза.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button