Регион

Разясняват възможностите за подпомагане на животновъдите в Димитровград

Семинар на тема „Месодайно говедовъдство – съвременни тенденции“ ще се проведе утре от 10 часа в зала „Гросето“ в Димитровград.

Организатори са Национална служба за съвети в земеделието, Териториален областен офис – Хасково и читалище „Марица 2008“ в димитровградското село Райново.

По време на семинара участниците ще бъдат информирани за състоянието на месодайното говедовъдство в Европа и в нашата страна и с важни въпроси, свързани със селекцията в направлението. Ще научат повече за породите месодайни говеда и за това как успешно се управлява ферма. Ще бъде засегната и темата за браншови съюзи в месодайното говедовъдство в България. Основен лектор ще бъде Михаил Михайлов, изпълнителен директор на Съюза на говедовъдите в България.

Във втората част на семинара присъстващите ще бъдат запознати с възможностите за подпомагане на земеделските стопани в сектор „Животновъдство“ за периода 2023 – 2027 г., както и с дейностите и ролята на НССЗ в подкрепа на стопаните.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button