Хасково

Модерна приказка праща ученичка на лагер в Баден-Вюртенберг

Мария ЛатеваДесетокласничката от ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ Мария Латева заминава на летен летен международен лагер в Баден-Вюртенберг от 3 до 9 юни, съобщиха за Haskovo.info от гимназията.

Визитата в Германия Мария е спечелила с модерната приказка „Дунав ни свърза“. С нея тя се е включила в инициативата “Училища – партньори на бъдещето“, организирана от Външно министерство на ФРГ, Гьоте – Институт, Немска служба за академичен обмен и Конференцията на министрите на образованието във ФРГ.

В конкурса  участваха 136 училища от 10-те крайдунавски страни – България, Хърватска, Молдова, Румъния, Сърбия, Словакия, Украйна, Унгария, Австрия, Германия. Учениците трябваше да напишат съчинение на тема “Дунав – реката, която е видяла всичко“. Творбата трябваше да обхваща исторически, политически, културни, социологически или литературни аспекти, да е оригинално и креативно,  допълват от школото.

Модерната приказка на Мария я прави една от 13-те българчета, класирани сред най-добрите участници в конкурса. Творбата си десетокласничката ще има възможността  да представи лично по време на летния международен лагер в Баден-Вюртенберг, където ще бъде на разноски на немската страна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button