Хасково

15 училища в Хасковска област получават финансиране за иновации

15 училища в Хасковска област са класирани за финансиране по националната програма „Иновации в действие“ на просветното министерство.

Средствата в размер от 2960 лв. до 3930 лв. ще бъдат използвани за популяризиране и мултиплициране на добри иновации, въведени в учебните заведения. В списъка са професионалните гимназии „Цар Иван Асен ІІ“ и „Райна Княгиня“ в Хасково, училищата „Любен Каравелов“ в Узунджово, „Пенчо Славейков“ и „Св. Св. Кирил и Методий“ в Димитровград, „Иван Вазов“ в Харманли и др.

Програмата цели през тази учебна година създаване на мрежа от иновативни училища за споделяне и обмяна на опит за по-успешно прилагане на нови подходи в обучението и за формирането на ключови умения на XXI век.

Тя осигурява целенасочена подкрепа за творчески работещите училища и учители, които търсят и постигат промяна в начина на преподаване и усвояване на знанията и уменията, за мотивиране на учениците за активно учене и професионална ориентация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button