Хасково

Преизбраха Атанаска Николова за председател на СБУ – Хасково

Конференцията на СБУАтанаска Николова ще бъде председател на Синдиката на българските учители в Хасково и през следващите 5 години, решиха днес делегатите на шестата отчетно-изборна конференция.

Синдикалистите направиха отчет на изминалия мандат с присъщата им критика. Те получиха поздравления от началника на Регионалния инспекторат по образование Иван Панайотов, председателя на местната структура на КНСБ Василка Иванова и лицето на Синдиката на българските учители Янка Такева. 

Конференция на СБУ

Атанаска Николова

Тъй като през последните 5 години в община Хасково са закрити 7 училища делегатите решиха да намалят и членовете на изпълнителния комитет от 12 на 7. Освен Атанаска Николова в състава му влизат още Диана Желязкова, Цветанка Петрова, Златка Вълчинова, Иванка Димова, Петко Михов и Мария Димитрова. Председател на ревизионната комисия ще бъде Нели Василева, а шеф на стачкуващите – Петко Михов.

Членовете на Синдиката на българските учители в общината към днешна дата са 1180, сочи преброяването на местно ниво, съобщи Василка Иванова. Отливът на членове за последните пет години е едва 21 човека, което в никакъв случай не е минус на фона на 7-те закрити общински училища, подчерта Иванова.

Конференцията на СБУ Конференцията на СБУ

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button