Хасково

Хасковска гимназия с награда за принос в развитието на интелигентния туризъм

Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в Хасково беше отличена в категория „Училище по хотелиерство и ресторантьорство“ с принос в развитието на интелигентния туризъм в България.

Това стана по време на VI-та международна конференция SMARTOURISM.BG, която се проведе в София под патронажа на Министерството на туризма. Новото признание идва само дни след като училището беше номинирано за европейска награда за иновативно обучение по проект „Смарт учител“ от Центъра за развитие на човешките ресурси.

Годишната награда SMARTOURISM.BG `2023 беше връчена на директора на гимназията Пенка Георгиева по повод въведената в училището иновация проектно-базирано обучение по чужд език по професията. В обучението по професионален английски език се поставя акцент върху сътрудничеството между ученици от специалности „Кетъринг“, „Организация на хотелиерството“ и „Рекламна графика“, при което се създава общ туристически продукт като се използват дигитални технологии.

Сред отличените за въведени образователни и дигитални туристически иновации на конференцията са издателство и организации от България, Словения и Италия.

НаградаSMARTOURISM.BG е събитие, насърчаващо разработването на иновативни технологични решения в областта на туризма, с участието на ученици, студенти, преподаватели, експерти, дизайнери, разработчици на софтуер и издателства.

Тази година в конференцията участваха Мариета Георгиева, заместник-министър на образованието и науката, проф. д-р Мариела Модева от министерството на туризма и д-р Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Национален борд по туризъм.

В няколко панела с участието на експерти бяха обсъдени предизвикателствата и иновациите в развитието на човешките ресурси в областта на туризма, иновативни и креативни модели в доброто управление на туризма, дигитализацията на туристическото преживяване и устойчивост на интелигентния туризъм.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
toi
toi
21.11.2023 21:54 21:54

BRAVO !

Back to top button