Хасково

Хасковските прокурори работят повече от пловдивските си колеги

Темида, илюстрацияХасковските прокурори са работили по-добре през миналата 2011 година в сравнение с предишните, сочи отчетът на Окръжна прокуратура – Хасково. Натовареността прокурорите също бележи увеличение спрямо предходните три години, съобщи говорителят на държавното обвинение Павел Жеков.

По показателите наблюдавани дела, решени дела, участия в съдебни заседания и внесени в съда актове натовареността на прокурорите от Хасковския район надвишава двойно тази на прокуратурите в градовете Кърджали, Смолян, Пазарджик и дори Стара Загора и Пловдив.

Повишената интензивност на работата на прокурорите не е попречила на качеството и ефективността, уточняват от Окръжна прокуратура – Хасково. През 2011 година са внесени в съда 1689 прокурорски акта. С тях на съд са били предадени общо 2341 лица. През отчетния период са били направени 166 искания за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. През периода са били задържани 180 лица.

През 2011 са били осъдени 2222 лица срещу 2026 през 2010 г. Запазва се като много добър и другият важен показател за качеството на прокурорската работа-оправдателните присъди. Броят им е 13, при  13 – за 2010  и 17 – за 2009 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
МАЬОРА
МАЬОРА
06.04.2012 8:49 8:49

Под вещото ръководство на Ив.Ванчев,това са резултатите.Тогава ако Велчев иска да свали Ванчев от длъжност,при такива резултати другите трябва да ги срине.Друг е въпроса как се развива престъпноста…

Back to top button