Регион

Ново отлагане на делото по жалбата на ТЕЦ-а срещу РИОСВ – Хасково

Хасковският административен съд отново отложи делото, образувано по жалбата на ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград срещу РИОСВ – Хасково.

Haskovo.info припомня, че от централата обжалват заповедта за налагане на принудителна административна мярка от 21 април 2022 г. на директора на екоинспекцията. Заповедта е за спиране на производствената дейност на горивната инсталация за производство на електроенергия до привеждането й в състояние, което не позволява възникване на непосредствена опасност от замърсяване на въздуха.

Отлагането на делото се е наложило поради непредставяне в срок на заключение по назначената съдебно-техническа експертиза. Съдът е приел, че страните, включително и онези, които не са се явили и не се представляват, биха били лишени от възможността да се запознаят със заключението, да го оспорят, да изразят становище по приемането му и да искат неговото допълване.

Следващото заседание ще се проведе на 12 декември от 14 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button