Регион

Европари само за водопровод и канализация в Бисер

Срещата в БисерПо програмата за развитие на селските райони в община Харманли може да бъде финансирано единствено изграждане на нов водопровод и канализация с пречиствателно съоръжение. Това обяви в селото министърът по европейските средства Томислав Дончев.

Наводнените села Бисер и Лешниково са включени в извънреден прием на проекти, но средства по програмата за друга инфраструктура не могат да бъдат отпуснати. Водопроводът в селото не е пострадал при наводненията, но е силно амортизиран, стана ясно на срещата на Дончев в селото. В проекта може да бъде включено и асфалтиране, но само на участъците над тръбите.

За да получи финансиране, община Харманли трябва да представи идеен проект до юни. Това може да стане само в случай, че има фирма, която да го дари, защото иначе има много срокове за обществени поръчки, а са нужни и пари, обясни кметът Михаил Лисков. Областният управител Ирена Узунова каза, че такава фирма има. Следващата седмица предстои среща с нея.

Възстановяването на засегната от стихията в началото на февруари инфраструктура като улици и тротоари едва ли ще е възможно. Няма какво да се лъжем – това са близо 13 километра улици, които биха стрували милиони, а такива пари няма, коментира пред Haskovo.info Лисков.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button