Спорт

Адрияно Дженев е четвъртфиналист на двойки на турнир в Тунис

Хасковлията Адрияно Дженев се класира за четвъртфиналите на двойки на турнира за мъже на твърди кортове в Монастир (Тунис) с награден фонд 15 000 долара, съобщават от федерацията по тенис.

Дженев в тандем с италианеца Масимо Джунта победиха на старта Алесандро Белифемине и Омар Бриджа от Италия с 6:3, 6:2. Срещата продължи 61 минути.

Българинът и Джунта направиха пробив за преднина от 4:2 в първия сет и го спечелиха при 6:3. Във втората част те натрупаха аванс от 3:1 и нямаха проблеми да приключат мача при 6:2.

В надпреварата на сингъл по-рано вчера Адрияно претърпя поражение в първия кръг именно от партньора си на двойки Масимо Джунта с 2:6, 1:6 за час и 19 минути игра.

Междувременно Антъни Генов се класира за четвъртфиналите на двойки на турнира за мъже на твърди кортове в Ираклион (Гърция) с награден фонд 15 000 долара. Генов и партньорът му на двойки Орел Кимхи (Израел) надиграха в първия кръг участващите с „уайлд кард“ представители на Гърция Ангелос Авгерис и Стефанос Шинас с 6:2, 7:5. Двубоят продължи 64 минути.

Българинът и израелецът поведоха с 3:1 в първия сет и поддържаха аванса си до успешното 6:2. Гръцките тенисисти започнаха по-добре втората част и дръпнаха с 3:1, но Антъни Генов и Орел Кимхи обърнаха до 6:5 в своя полза и спечелиха мача с финалното 7:5.

В надпреварата на сингъл ще участва друг българин – Николай Неделчев, чийто първи съперник е Йоанис Силас от Гърция. Неделчев ще изиграе днес първите си мачове на сингъл и на двойки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button