Хасково

Гимназисти научиха за разликите между данъците в информационен ден в НАП – Хасково

Информационен ден на тема „Данъци и здравно осигуряване“ за ученици от хасковската Финансово-стопанска гимназия „Атанас Буров“ се проведе в офиса на НАП в Хасково.

Образователната инициатива беше едновременно в четири града в страната, сред които още София, Варна и Бургас. В Хасково приходната агенция отвори вратите си за младежи от 11 и 12 клас на ФСГ, изучаващи „Оперативно счетоводство“ и „Икономическа информатика“.

Всички те научиха каква е разликата между републикански и местни данъци, кога започваме да плащаме данъци и осигуровки, как да следим здравния си статус, как да се предпазим от нелоялни търговци и как да разпознаваме фалшиви касови бележки.

НАПИнформационният ден в НАП е резултат на дългосрочния образователен ангажимент на приходната агенция. Инициативата е подкрепена от Министерство на образованието. Целта й е да бъде постигната по-висока информираност и ангажираност сред младите хора, на които им предстои съвсем скоро да навлязат в икономическия живот, а също така да ги възпита към гражданска активност, ако установят, че не се спазват данъчното и осигурителното законодателство, допълват от агенцията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Мариана
Мариана
22.11.2023 11:48 11:48

Чудесна инициатива!

Ани
Ани
22.11.2023 22:59 22:59

Браво!

Back to top button