Спорт

Станимир Стоилов ще връща „Гьозтепе“ в елита на Турция

Втородивизионният турски футболен клуб „Гьозтепе“ официално представи хасковлията Станимир Стоилов за нов старши треньор.

Договорът на българския специалист с отбора от Измир е за две години и половина, а днес Мъри ще изведе новия си тим за първа тренировка, съобщава sportal.bg.

„Гьозтепе“ се раздели с досегашния си наставник – Радомир Кокович, след като записа две поредни загуби в първенството и слезе до шестата позиция в класирането. Целта пред отбора е завръщане в елита на Турция още през следващия сезон. След 12-ия кръг балансът му е шест победи, две равенства и четири загуби, с голова разлика 13:8. Изостава на четири точки от второто място, което дава директна промоция и на което се намира Коджаелиспор.

От „Гьозтепе“ отбелязват успехите на Стоилов в треньорската му кариера, сред които личат: четвъртфинал за Купата на УЕФА и групова фаза на Шампионска лига с „Левски“ (София), титлите му с „Астана“ и участието на казахстанския отбор в групите на най-престижния европейски клубен турнир.

56-годишният роден специалист има още две спечелени титли у нас, 4 Купи на България (3 с „Левски“ и една с „Литекс“) и 2 Суперкупи. С „Астана“ четири пъти става шампион, a по веднъж печели Купата и Суперкупата на Казахстан. Два пъти е избиран за най-добър български треньор (2017 и 2022 г.).

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button