Любопитно

Кръгла маса „Нови идеи – нови възможности“ в Хасково

Кръгла маса „Нови идеи – нови възможности“ се проведе в областната администрация в Хасково.

Събитието се организира от Съюза на народните читалища и е под патронажа на областния управител Гинка Райчева, която го откри. Повод е отбелязването на 20 години от Конвенцията на ЮНЕСКО за опазване на нематериалното културно богатство, допълват от областната администрация.

Председателят на Съюза на народните читалища д-р Николай Дойнов коментира подписаното споразумение за сътрудничество между Министерство на културата и Съюз на народните читалища. Основна цел е обединяването на усилията им за развитие на читалищното дело, разгръщане на нови политики и разработване на нормативни актове. То играе важна роля за обмена, взаимодействието и координацията между министерството и съюза, каза Дойнов.

Кръгла масаРайчева приветства организирането на кръгли маси, на които да се обсъждат идеи за развитие на читалищното дело и където присъстващите председатели и секретари на читалища от Хасковска област да имат възможност да анализират своите проблеми.

Областният управител връчи грамоти на председателя на д-р Николай Дойнов и председателя на Областния читалищен съвет Александър Милушев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button