Регион

Здравни медиатори съдействат на пациенти в болницата в Димитровград

Димитровград е сред 7-те пилотни общини в инициативата „Здравеопазване за всички“ на Министерството на здравеопазването.

Нейният напредък ще бъде представен утре в София. Партньор е Сдружение „Национална мрежа на здравните медиатори“.

Основната цел е оптимизиране на системата за здравна медиация, подобряването на комуникацията и координацията на местно ниво в изпълнение на политики за здравето за маргинализирани общности.

60 здравни медиатори са преминали обучение за работа в болници и спешни звена. 21 здравни медиатори вече работят в лечебни заведения на територията на 7-те общини, включително Димитровград – по един в Детско отделение и АГО. Те оказват съдействие на лицата от маргинализирани общности при здравното им обслужване.

Подготвени са над 30 различни по съдържание информационни материали в областта на майчиното и детско здраве и сексуално преносими инфекции, които ще се използват при провеждане на информационни кампании. На същите теми са разработени и два анимационни видеоклипа, съобщават от министерството.

Проектът ще приключи в края на април 2024 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button