Регион

Откриха контрабандни бижута за 345 844 лв. на Капитан Андреево

Контрабандни 3490,7 грама златни и 3898 грама сребърни накити на обща стойност 345 844 лева са задържали митническите служители при две проверки на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На 16 ноември на пункта митническа мобилна група е инспектирала автобус, пътуващ от Турция за Румъния. На първия ред от пасажерските седалки е открита чанта с девет плика, в които са били укрити златни пръстени, гривни, колиета, синджири, медальони и обици. Извършената експертиза установява, че изделията са изработени от 14-каратово злато, а общата им стойност е 334 150 лева.

Златните бижута са собственост на един от пътниците – турски гражданин. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково. Срещу нарушителя е взета мярка за неотклонение парична гаранция.

БижутаНа 17 ноември на граничния пункт пристигнал пътнически микробус с чужда регистрация. В превозното средство, управлявано от украински гражданин, пътували 8 пътници от Турция за Украйна. Водачът и пътниците заявили пред митническите служители, че не пренасят акцизни стоки, стоки с търговски характер и благородни метали и скъпоценни камъни и изделия със и от тях.

По метода „анализ на риска“ микробусът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в багажното отделение в един от пътническите сакове е открит пакет, съдържащ сребърни изделия. В хода на проверката се установило, че сакът е на една от пътничките – украинска гражданка. Митническа служителка е извършила личен преглед на дамата, при който в двата джоба на якето, с което била облечена и дамската й чанта, са открити четири прозрачни полиетиленови плика със сребърни синджири, медальони, гривни и обици. Според експертната оценка на вещото лице изделията са от сребро, проба 925 с общо тегло 3898 грама, на стойност 11 694 лева.

Сребърните накити са задържани. На нарушителката е съставен акт за административно нарушение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button