Хасково

Здравната каса глоби болниците в Хасковско с 64 550 лева

РЗОК ХасковоСанкции на стойност 64 550 лева е наложила Районната здравноосигурителна каса на лечебните заведения в Хасковска област през миналата година, съобщиха за Haskovo.info от пресцентъра на касата.

През 2011 година са извършени 59 проверки, от които 32 медицински и 27 финансови. Седем от тях са по жалби на граждани. При инспекциите са установени и неправомерно получени суми в размер на 80 669 лв. Здравната каса не е заплатила 473 клинични пътеки на стойност 296 526 лева на болници в резултат на извършен предварителен контрол.

Най-честите нарушение в лечебните заведения са свързани с неспазване на критериите за дехоспитализация и свързаните с тях индикации за хоспитализация, неспазване на задължителния диагностично- лечебен алгоритъм на клиничните пътеки, намален обем медицински дейности. Проблеми има и при координацията между отделните специалисти в болниците. Открити са и нарушения при документацията.

При предварителния контрол са установени дублирани случаи в същата болница или друго здравно заведение, отчитане на случаи, за които не е изпълнено изискването за минимален болничен престой и отчитане на клинични пътеки за неосигурени пациенти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
vdim4eva
vdim4eva
19.04.2012 16:09 16:09

Защо не публикувате статия за уникалната операция извършена в хирургично отделение на Хасковската болница. Благодарение на Д-р Близнаков се случват толкова хубави неща в нея !
Само негативизъм струи от вашия сайт
Да е жив и здрав д-р Близнаков, още дълги години да ръкавади нашата болница!

Back to top button