Регион

Крият контрабандни цигари в резервни гуми и шофьорски кабини

52 540 контрабандни цигари задържаха митническите служители на ГКПП „Капитан Андреево“ при пет проверки на товарни автомобили, влизащи в страната от Турция, съобщават от Агенция „Митници“.

При един от случаите на 18 ноември на пункта пристигнал товарен микробус с чужда регистрация. Турският шофьор представил редовни документи за превозваната стока от Турция за Нидерландия.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентген. В резервната гума, във фабрични кухини в тавана на шофьорската кабина, както и в сак в товарното помещение са открити общо 26 540 цигари без български акцизен бандерол.

ЦигариВ други четири камиона, превозващи стоки от Турция за страни от Западна Европа, са намерени общо 1300 кутии нелегални цигари, а проверките са извършени на 16, 17 и 19 ноември. Една част от тютюневите изделия са били укрити в черни полиетиленови торби, закрепени на шасито, други във фригоавтомата, във фабрична кухина в тавана на полуремаркето, както и в горните греди на полуремаркето.

Цигарите са задържани. На петимата турски водачи са съставени актове по Закона за митниците.

От началото на годината митничарите на Капитан Андреево са задържали над 24 700 000 нелегални цигари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button