Хасково

Пашинова остава шеф на НАП, Дянков помага за паметника на 10-ти родопски полк

ПаметникътНастоящият шеф на Офиса на НАП в Хасково Павлина Пашинова работи много добре и на този етап няма да бъде сменяна, заяви днес в Хасково финансовият министър Симеон Дянков.

Днес министър Дянков посети и паметника на 10-ти родопски полк. „Знаете колко усилия полагаме за възстановяването на паметника и превръщането на Хасково в център на тържествата за 100-годишнината от Балканската война“, изтъкна областният управител Ирена Узунова.

След като се запозна с паметника и идеята прилежащия терен да бъде превърнат в мемориален парк, Дянков обяви, че стои зад тази кауза и ще помогне за реализирането й. „Знам, че паметника е първият по рода си в България. Ще се срещна с директора на Националния исторически музей Божидар Димитров, ще видя разчетите и ще направим всичко необходимо за осъществяване на идеята“, обеща Дянков. 

По повод ремонта на църквите в селата Бисер и Лешниково финансовият министър прогнозира, че необходимите средства за възстановяването им няма да са много. „Дадохме тертипа как да се направят разчетите. До средата на следващата седмица ще ги имаме в пълен вид. Парите ще ги търсим вероятно от бюджета на Министерски съвет за възстановяване на действащи църкви. Другата възможност е ремонтните дейности да се финансират от дарения“, уточни Дянков.

Паметникът Паметникът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
dfd
dfd
07.04.2012 22:37 22:37

А къде е областният лидер на ГЕРБ Иво Димов ???

ЕКС ЧЕНГЕ
ЕКС ЧЕНГЕ
08.04.2012 9:29 9:29

До dfd.Империята отвърна на удара.

Анонимен
Анонимен
09.04.2012 12:10 12:10

ама сте ми мазничкии, в двата смисъла

Back to top button