Хасково

Времето се разваля: Хасковските снегорини са в готовност, има 300 тона сол и 100 тона пясък

Заради прогнозата за разваляне на времето през следващото денонощие с очакване за снеговалежи от тази вечер към общината ще има дежурни, а шестте снегопочистващи машини са в готовност, съобщи заместник-кметът Динко Тенев.

При необходимост от кметството разполагат с 3 колесни багера, на които могат да се поставят гребла. Ангажимент на общината е да почиства основните булеварди, подходите към старческия дом, болниците, селата с по-стръмни пътища – Войводово, Орлово, Стамболийски, Родопи, Брягово, Гарваново и Нова Надежда. Пешеходната зона е ангажимент на сметопочистващата фирма. В сряда е имало оперативен щаб и всички са заявили готовност да чистят снега.

Общината има налични над 300 тона сол, 100 тона пясък, както и договор за доставка, като при нужда ще бъдат получени още количества.

СнегориниСнегопочистващата фирма отговаря за останалата част от Хасково, общинските пътища и 35 села. Договорът с нея е за около 900 000 лв. „Миналата година нямаше сняг, но имаше много дни с мразовити сутрини и се опесъчаваше и се хвърляше сол. С остатъка от средствата се изкърпиха общински пътища и подходите към две села – Николово и Широка поляна“, обясни Тенев.

Търговците и домоуправителите имат ангажимент да чистят пред обектите и жилищата си, като глобените през предишните зими са единици. Тази година от КОРЗ обаче щели да следят по-стриктно за нарушения.

СнегориниОбластният управител Гинка Райчева каза, че е изискала доклади от службите и общините за готовността за посрещане на зимните условия. По нейните думи всички имат необходимата техника, пясък и сол.

За събота за цялата страна са в сила предупреждения за значителни валежи и силен вятър. В Хасковска област се очакват валежи между 40 и 60 мм, а поривите на вятъра ще бъдат близо 90 км/ч.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
мале мале
мале мале
24.11.2023 16:18 16:18

Смях, все сме готви и накрая ядец! Добре че изминалите години нямаше сняг, чеее картинката ще е същата. Сняг и преспи до колене, избутания сня на тротоара хубаво да се заледи.Главните улици изчистени горе-долу а тези по-малките кой го е еня!

това пълничко
това пълничко
24.11.2023 22:01 22:01

момченце хабер си няма от нищо…освен от шкембе-чорба

Анонимен
Анонимен
24.11.2023 22:17 22:17

Преди да коментирате, изтрезнейте… ама и вий сте прави да го еа.

Bojko
Bojko
25.11.2023 9:42 9:42

Samo kenefi komentirat

m,,,,
m,,,,
25.11.2023 19:58 19:58

will see…

Back to top button