Регион

Проектират улици след полагането на ВиК-мрежа в свиленградски квартал

Приключи изграждането на водопроводна и канализационна система в свиленградския квартал „Речните лозя“, съобщават от общината.

На два етапа – през януари и октомври тази година, бяха прокарани 10 клона нова водопроводна мрежа с дължина 1730 м и 10 клона нова канализационна мрежа с дължина 1607 м. В обекта са вложени 1 095 663 лева, отпуснати от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Местността „Речните лозя“ беше включена в регулацията на града с приемането на Общия устройствен план на Свиленград през 2012 г. Общината изработи проект за изграждане на ВиК, който сега бе изпълнен.

Ремонт„След като вече сме готови с подземната инфраструктура, започваме проектиране на улиците и уличното осветление. Надяваме се да осигурим и необходимото финансиране, за да можем да изпълним плановете си за този бързо разрастващ се район, в близост до централната част на Свиленград“, коментира кметът арх. Анастас Карчев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button