Любопитно

Хасковски ученици с награди от национален конкурс

Ученици от Школата по етнография, история и народно приложно изкуство при Младежкия център в Хасково с ръководител Нели Арнаудова спечелиха награди от националния конкурс на НК „Родолюбие“ под надслов „150 години от обесването на Васил Левски“.

Хасковската школа се включи с 6 презентации и 1 реферат. След трети кръг на оценяване и блестяща защита пред петчленна комисия с председател проф. Красимира Табакова, бяха класирани 3 разработки на членове на школата.

Първо място спечели Яна Матанова от 11 клас на ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ за презентацията й „Народни носии от Хасковско“. Второ място заслужи Божидара Чернева от 11 клас на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, която представи презентацията „Васил Левски в Хасковско“. Второ място спечели и Теодор Атанасов от 10 клас на ПГДС „Цар Иван Асен II“ за реферата му „За свободна и обединена България“, посветен на Таню войвода.

НаградиСпециална награда от Националния военноисторически музей беше присъдена на Стилян Йорданов от 10 клас на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ за презентацията „Славното българско опълчение, участвало в Руско-турската война 1877-1878 година“.

Защитите и церемонията по награждаване се състоя вчера в залата на община Карлово.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button