Хасково

Срути се таванът на Спешния център в Хасково

Срутеният таванТаванът в стаята на фелдшерите и сестрите в Центъра за спешна помощ в Хасково се срути. Инцидентът станал в събота през деня. Дежурният лекар тъкмо ставал от леглото в кабинета, когато с гръм мазилката и поставения под нея гипсокартон се озовали на земята.

За щастие инцидентът се разминал без пострадали, но днес работещите в Бърза помощ обясниха, че се страхуват да влизат в стаите и прекарват по-голямата част от дежурството си на коридора или в пространството пред Спешния център.
Те показаха още, че освен голямата дупка, зейнала в тавана в единия от кабинетите, мазилката на всички стаи е напукана, а в стаята на шофьорите има има теч през дъждовните дни.

Haskovo.info припомня, че Центърът за спешна медицинска помощ обитава въпросната сграда от края на октомври миналата година, когато тя им бе предоставена от ръководството на МБАЛ – Хасково. Основният ремонт на сградата е правен през 2009 година по време на управлението на д-р Димитър Шопов.

Срутеният таван От договора, сключен с фирмата – изпълнител стана ясно, че ремонтът на сградата, в която има 4 кабинета, е струвал на болницата 150 000 лева. Обектът е издаден през юни 2009 г. и е с гаранция 36 месеца, т.е. до юни тази година. От ръководството на болницата не пожелаха да оповестят името на фирмата, изпълнила поръчката. Щели да го кажат само ако откаже да поеме гаранцията.

„Очаквам да бъда уведомен писмено за проблема от началника на Спешния център д-р Петя Радева, за да можем като собственици на сградата да придвижим документите и да поискаме от фирмата да отстрани нередностите„, коментира пред Haskovo.info управителят на МБАЛ – Хасково д-р Славчо Близнаков. По думите му ако ремонтът не беше в гаранция, той трябваше да бъде платен от Спешна помощ по силата на договорката между двете институции, тъй като това е текущ, а не основен ремонт.

Д-р Близнаков не скри изумлението си за стойността на строителните дейности от 150 хиляди лева, с които са ремонтирани четирите кабинета в сградата. Той заяви, че ремонтът на новооткритото преди дни отделение по Физиотерапия и рехабилитация е струвал 100 хиляди лева.

Срутеният таван

Специална табела предупруждава, че зоната е опасна


Срутеният таван

Течът, в стаята на шофьорите


Срутеният таван

Напуканите стени


Срутеният таван

ЦСМП – Хасково


 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
User
User
09.04.2012 14:58 14:58

Сега питайте Шопов колко е гушнал той 🙂

втрещен
втрещен
09.04.2012 15:10 15:10

На това замазано замаскиране ремонт ли му викат , а?Кой го е проектирал , кой го е изпълнил , кой го е надзиравал и одобрил/по точно защо или срещу какво/ ?Кой го е поръчал и платил ?И много още…….все тая ще е докато няма мъничко ред !А него ще го има на 30.02 – САМО НА ТАЗ ДАТА !През останалото врееме НИКАКЪВ шанс!

спешен
спешен
09.04.2012 19:22 19:22

има филиали където не е правен ремонт от 20 години

lidiya groen
lidiya groen
09.04.2012 21:15 21:15

Za sagalenie v Balgariq cari ygasna bezotgovornos!!!!!!!Kakvi sa tez basnoslovni ceni za takav skapan remont!!!!I nqmat li sram tez koito sa gi broili i o6te pove4e tez koito sa gi vzeli!!!!!SRAM iPOZOR!!!!Obiknoveniq balgarin se nadqva na spe6na pomo6t,a lekarite-da si var6at dobre rabotata.

ехо
ехо
10.04.2012 12:30 12:30

Всичко това, което се коментира е чиста демагогия.В рамките на ремонта влиза ремонт на бившето функционално отделение, в което е в момента ТЕЛК и ремонт и боядисване на част от старото спешно отделение и пълен ремонт на водната инсталация под сградата на управлението.Така, че Близнаксов да не говори глупости, а да се запознае с поръчката

ха ха
ха ха
10.04.2012 18:23 18:23

Явно горния е от тези които са крали на поразия и сега го е страх че ще ги разкрият. То от снимките се вижда какво са правили.

Back to top button