Спорт

Американци искат съвместен лагер с борците от „Димитровград“

Борба

Микяй Наим

Три златни медала грабнаха възпитаниците на клуб „Димитровград“ от Международния турнир по борба за кадети „Динко Петров“ в Стара Загора. В схватките участваха и състезатели от Турция, САЩ, Македония, Косово и Русия.

Шампиони на турнира станаха националите Микяй Наим /кат. 46кг./, Димитър Иванов /кат.50 кг./ и Виктория Бобева/ кат 67 кг./, които се готвят за европейското първенство през юли. За най-техничен състезател бе обявен Микяй Наим, който в първите си срещи пребори двама руснаци, на полуфинала се наложи над съотборника си Веселин Петров, а на финала победи с технически туш представител на Косово. По пътя си към златото Димитър Иванов отстрани много силен американски борец – похвалиха се от клуба .

Борба

Енгин Исмаил,

По време на турнира и на следващия ден възпитаниците на треньора Салим Наим проведоха контролни срещи с отборите на САЩ и Русия, в които се включиха и някои от по-малките борци. Американските гости са изявили желание през август да пристигнат в Димитровград за съвместен лагер с местния клуб. Талантите на „Димитровград“ са получили покана за турнир в Косово и гостуване в Дагестан, който е един от най-силните центрове на борбата в Русия.

В сряда част от най-добрите състезатели на клуб „Димитровград“ ще участват в силен международен турнир в Каменка, Одеска област.

Хасковлии също има с какво да се похвалят след участието си в Стара Загора. Голямата надежда на местния клуб „Ангел войвода“ Енгин Исмаил, който е национален състезател, стана шампион в категория 69 килограма, а Георги Ванчев спечели сребърен медал при 100 – килограмовите.

Борба

Димитър Иванов

Борба

Виктория Бобева

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button