Хасково

Спешна помощ и болницата в Харманли с награди за Бисер

Връчването на отличиетоУдостоверение и плакет от Министерството на здравеопазването получи директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Петя Радева. Наградата бе връчена от областния управител Ирена Узунова. Плакетът е за проявен професионализъм и бързи и адекватни действия при оказване на медицинска помощ за спасяване на жертвите на наводнението на 6 февруари на територията на област Хасково.

„Този жест е много малък в сравнение с всичко това, което извършихте. Вие бяхте навсякъде, откликнахте на всяка човешка болка и смея да кажа, че всички заедно показахме изключителна коориданция, която може да бъде служи като основа за в бъдеще за това как различните спешни и неотложни служби на държавата могат да работят съвместно“, каза Узунова.

Връчването на отличието

Областният управител инспектира и падналия таван в центъра

„За мен тази награда е неочаквана, защото ние просто си вършехме работата„, коментира д-р Радева. Тя си спомни как на 6 февруари самата тя е била шокирана от размера на трагедията в областта и най-вече в харманлийското село Бисер.

„Това е първото по масовост бедствие за екипите ни“, коментира тя. Въпреки това всички служители в областта на Центъра за спешна помощ се мобилизират. От Хасково към мястото на трагедията тръгват 2 екипа, от Харманли – 2, от Любимец, Симеоновград и Свиленград – по 1. За минути се сформират и допълнителни екипи. „Искам да благодаря на всички служители от областта. Нашите хора показаха, че имат много висока гражданска съвест“, допълни д-р Радева.

Тя самата е в системата на Спешна помощ от 1989 година. В началото е работела в Обединена районна болница – Хасково като лекар – оридантор в тогавашното отделение за бърза и неотложна медицинска помощ. След това я настигат реформите. Бърза помощ става Център за спешна помощ, а от 2001 година до днес д-р Радева е директор на центъра.

По-късно днес същото отличие ще получи и управителят на МБАЛ – Харманли д-р Динчо Генев. През болницата на 6 февруари преминаха десетки пациенти от региона. 10 от тях останаха за лечение в продължение на няколко дни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button