Регион

Съдът умува кой ще плаща тока на клуба по борба в Черногорово

Сесия, архивСъдбата на единствения спортен клуб в село Черногорово – клубът по борба „Хари Стоев“ е в ръцете на Темида. Днес Хасковският административен съд даде ход на делото, образувано по жалба на кмета на Димитровград Иво Димов срещу решение на местния Общински съвет.

На 26 януари местните парламентаристи гласуваха на спортния клуб да бъдат предоставени за безвъзмездно ползване за срок от 10 г. четири стаи и коридор от бившето ОУ „Отец Паисий“ в Черногорово. В докладната бе записано, че всички разходи, свързани с текущата поддръжка на имота и експлоатационните разходи са за сметка на общината. Тогава с 28 гласа „за“, 2 „против“ и 1 „въздържал се“ решението се прие.

То бе потвърдено на следващата сесия на Общински съвет – Димитровград на 23 февруари. Тогава „за“ гласуваха 12 съветници, 2 – „против“ и 18 – „въздържали се“ и докладната отново бе приета.

Малко след това кметът Иво Димов протестира решението в съда с мотива, че общината е в лошо финансово състояние и не може да поеме разходите на спортния клуб. Решението на Хасковския административен съд ще стане ясно в едномесечен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button