Регион

Седмина крали кабели в ареста, други 15 избягали

Снимка от МВРПетима симеоновградчани, харманлиец и жител на опанското село Бащино са задържани за кражба на кабели, съобщават от областната дирекция на МВР в Хасково.

През почивните дни тополовгрдските криминалисти са получили информация за 2 групи лица, които имат намерение да крадат телефонен кабел. Край пътя Тополвград – Стара Загора, на черен страничен път, паркиран между дърветата е открит лек автомобил Хонда. В него са били 39-годишния харманлиец и 48-годишния симеоновградчанин, явяващи се организатори на кражбата.

При беседите с полицаите те си признават, че са довели останалите петима да копаят дупките за изваждането на кабела. Минути по-късно наетите мъже са заловени от униформените в лек автомобил Форд Фиеста, които са потвърдили пред разследващите казаното от организаторите. При огледа са иззети, кирка, 7 лопати, 5 топчета меден проводник от телефонен кабел с дължина около 80 метра и 2 метални тръби.

На 100 метра от мястото на първата кражба тополовградските полицаи забелязали група лица от около петнайсетина души, копаещи дупки в земята и вадещи кабел с ръце. При опит за задържането им те успели да се разпръстнат и да се укрият в тъмната планинска местност. Установено е, че са изкопани около 20 дупки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Селянин
Селянин
10.04.2012 15:15 15:15

Жалко, че ги няма някогашните ТКЗС-та..При този Мерак за копане, нямаше да има пустеещи земи..

друг някой
друг някой
11.04.2012 8:16 8:16

Как ли го охраняват този арест щом 15 са избягали от него, а пък останалите са крали кабели от него? – според заглавието!?!?!?

Back to top button